Prohlášení týmů po pátku: problémy s technikou přinesly nehody

Prohlášení týmů po pátku: problémy s technikou přinesly nehody

Kapitoly článku:


Kimi Räikkönen (3./5.)

Fin se postaral o jedno z přerušení prvního volného tréninku na Velkou cenu Maďarska, když mu z jeho ferrari odpadlo přední křídlo, které následně svým vozem přejel a zanechal na trati spoustu trosek.

„Zkrátka to prasklo,” řekl Räikkönen. „Poškodilo to přední kola, přední i zadní gumy. Nevím, co se stalo, prostě to upadlo. Samozřejmě není ideální, když se poškodí přední křídlo. Zatím ale neznáme příčinu, nebo tedy já ji neznám, tým to zkoumá a snad na to přijdeme.”

Fin jinak dnes se svou rychlostí na Hungaroringu příliš spokojen nebyl i přesto, že odpoledne obsadil pátou pozici a porazil i svého kolegu Vettela.

„Není to tak špatné, ale časy na kolo ještě pořád nejsou nejlepší. Měli jsme dnes nějaké problémy, takže by samozřejmě bylo lepší, kdybychom mohli jezdit bez nich. Chybějí nám nějaká zajetá kola... ale ve skutečnosti je to běžný pátek, pokusíme se posunout vpřed a uvidíme, jak se nám bude dařit zítra.”

Sebastian Vettel (6./7.)

Vettel toho dnes nemohl odjet tolik, kolik chtěl. Mohly za to podle něj "dvě až tři" věci.

„Myslím, že tu byly dvě tři věci, které nás brzdily a stály nějaký čas. Dnes ráno jsem byl uvězněn v garáži. Kimi měl problém s předním křídlem, odpoledne jsme oba nemohli jet tolik, kolik jsme chtěli. Musíme toho ještě spoustu udělat a hodně toho spravit, pak bychom měli být pro zítra připraveni,” řekl čtyřnásobný mistr světa.

„Je těžké říct, kam nás to posune. Myslím, že dnešek není nejreprezentativnější den, když se podíváte na naši výkonnost, myslím ale, že zítra na tom budeme lépe.”

„V tuto chvíli samozřejmě klademe důraz na to, abychom se ujistili, že je všechno opraveno a hned od rána budeme zítra v jiném rytmu.”

Doporučujeme

Články odjinud