Prohlášení týmů po pátku: problémy s technikou přinesly nehody

Prohlášení týmů po pátku: problémy s technikou přinesly nehody

Horký pátek přinesl několik problémů. Sergio Pérez boural zřejmě kvůli technickému problému, Räikkönenovi upadlo přední křídlo a Ricciardovi vybouchl motor.

Kapitoly článku:


Lewis Hamilton (1./1.)

Úřadující mistr světa musí být po pátečních jízdách na Hungaroringu spokojen.

Zajel nejrychlejší čas v obou trénincích, odpoledne přitom časem 1:23.949 za sebou nechal Daniila Kvjata z Red Bullu o 351 tisícin, zatímco jeho týmový kolega Nico Rosberg skončil se ztrátou 719 tisícin čtvrtý.

„Myslím, že všichni s tím mají problém (dát dohromady dobré kolo). Rozhodně to není snadné, je to ale výzva a to se mi líbí. Užívám si to,” řekl Hamilton.

Hamiltonovi se rovněž líbí, že jezdci Red Bullu na druhé a třetí pozici odsunuli Rosberga až na čtvrtou příčku. „Je to dobré. Čím víc, tím lépe a tím více bitev máme. Vůz se tento víkend chová docela dobře.”

„Byla to ve skutečnosti opravdu dobrá zábava, je ale neskutečné horko. V kokpitu je snad tepleji než v sauně. Upřímně, nedokážu vám popsat, jaké teplo je v té kombinéze, termoprádle a ještě než usednete do vozu, tak jste úplně mokrý. Myslím, že jsem během tréninku ztratil tak kilo na váze, musím tedy hodně pít.”

„Myslím, že tím, že v neděli bude trochu chladněji (podle předpovědi), se trochu změní vyvážení vozu, přesto si ale myslím, že vypadáme velmi dobře.”

Nico Rosberg (2./4.)

Němec dnes na svého týmového kolegu ztrácel, ba co víc, ve druhém tréninku před ním navíc skončili oba piloti Red Bullu.

Rosberg se trápil s vyvážením vozu. Během pátku měl problémy jak s nedotáčivostí, tak přetáčivostí, radost mu však naopak dělá jeho rychlost při delších jízdách.

„Dnes to nebylo ideální. Nemohl jsem najít správné vyvážení vozu. Vůz byl hodně nedotáčivý a přecházelo to z přetáčivosti právě do nedotáčivosti. Je trochu těžké to vysvětlit. Neustále jsem musel hlídat zadek auta, takže jsem s tím nebyl moc spokojen a pro zítřek na tom musíme zapracovat.”

„Zítra ráno je ještě volný trénink, takže mám spoustu času se do toho dostat a vyřešit to, závodní rychlost dnes ale byla velmi dobrá.”

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud