12
Fotogalerie

Prohlášení týmů po pátku: Hamilton měl problémy, Wolffová odjela jen 4 kola

Kapitoly článku:


Daniel Ricciardo cítí, že Red Bull je po problémech v Rakousku v přípravách na Velkou cenu Velké Británie znovu ve formě. Na Red Bull Ringu si tým prožil těžký víkend, když kvůli elektrickému problému Sebastian Vettel odstoupil už po pár kolech a Ricciardo skončil až osmý.

V pátek na Silverstonu byla situace z pohledu Red Bullu mnohem příznivější, když Ricciardo obsadil ve druhém tréninku čtvrtou pozici před pátým Vettelem.

F1SIL2014_JK1589257.jpgF1SIL2014_JK1589949.jpgF1SIL2014_JK1590240.jpg

„Vůz se dnes choval rozhodně lépe ve středně rychlých až rychlých zatáčkách. Jsme znovu silní a myslím, že situace z Rakouska byla jen jednorázová,” řekl Ricciardo. „V rychlých zatáčkách se to chová opravdu dobře. V Copse je velká zábava, projíždíme ji na sedmičku. Najedeme do ní na osmý stupeň, pak trochu zpomalíme na sedmičku a znovu zpátky. V Maggots/Becketts jsme měli trochu protivítr, který pomohl přilnavosti. Doufám, že to tak bude i nadále a v kvalifikaci tak bude zábavná.”

Podle Vettela, který za Ricciardem zaostal o desetinu sekundy, potřebuje Red Bull najít více rychlosti. „Myslím, že se stále potřebujeme zlepšit. Dnes bylo docela slušně větrno, což nám neusnadnilo situaci. Mercedes je vpředu, za nimi je to však velmi těsné,” řekl Vettel.

Doporučujeme

Články odjinud