Prohlášení týmů po Grand Prix Velké Británie 2015

Prohlášení týmů po Grand Prix Velké Británie 2015

Kapitoly článku:


Nico Hülkenberg (7.)

„Bylo to zábavné odpoledne a je skvělé odjíždět z našeho domácího závodu s dobrou porcí bodů. Můj start byl skvělý - možná nejlepší, co jsem ve F1 měl, a já vystřelil na pátou pozici před obě ferrari. V prvním stintu jsem je dokázal držet za sebou, měli ale hodně rychlosti a dokázali využít strategii k tomu, aby se přes nás dostali tím, že zajeli dříve. Když v závěru závodu dorazil déšť, trať byla velmi kluzká.”

„Měl jsem trochu smůlu s načasováním, protože jsem zrovna míjel nájezd do boxů, když dorazil opravdu silný déšť a já musel odjet celé kolo, než jsem mohl jet přezout na přechodné pneumatiky. Celkově myslím, že sedmá pozice je skvělý výsledek a měli bychom být spokojeni. Velkou zásluhu na tom mají vylepšení, která jsme sem přivezli. Posunula nás správným směrem, takže velká gratulace týmu.”

Sergio Pérez (9.)

„Dojet na Silverstonu s oběma vozy na bodech je pro tým velmi pozitivní krok. Mohli jsme možná dojet ještě lépe, ale nevyšla mi strategie. Po své první zastávce jsem ztratil pozici ve prospěch Sainze a v době, kdy byly mé pneumatiky v nejlepší kondici, jsem za ním strávil několik kol. Když dorazil déšť podruhé, tak jsme měli s týmem přes rádio spoustu rozhovorů o tom, kdy zajet, až jsme nakonec bohužel čekali moc dlouho, což nás stálo pozici.”

Doporučujeme

Články odjinud