Prohlášení týmů po GP Ruska 2014: Kvjat na body nedosáhl

Prohlášení týmů po GP Ruska 2014: Kvjat na body nedosáhl

Kapitoly článku:


Esteban Gutiérrez (15.)

„Byl to klidný závod se zajímavou první částí. Sázeli jsme na to, že během prvního stintu vyjede safety car, proto jsme počkali s první zastávkou. Pro strategii to nebylo ideální, zariskovali jsem ale a doufali, že na tom získáme. Safety nakonec nevyjel. I když si myslím, že chování pneumatik a způsob, jakým se vůz řídil, byl celkem příjemný, je dokončení závodu na 15. pozici velmi frustrující po závodě, ve kterém šlo téměř všechno dobře.”

Adrian Sutil (16.)

„Start na střední směsi byl obtížný, jelikož jsem neměl skoro žádnou přilnavost. V první zatáčce jsem neměl žádné místo a musel zvolnit. Na této směsi to hodně klouzalo, v každé zatáčce jsem něco ztrácel. Rozhodli jsme se zajet do boxů dříve, abychom přezuli na měkkou sadu. Pak jsem v závodě mohl pokračovat bez větších potíží, ačkoliv úroveň přilnavosti se ke konci závodu snižovala. Věděli jsme, že start na střední směsi byl riskantní strategií, jelikož nevyjel safety car. Celkově bylo s naší rychlostí obtížné dokončit závod na bodech.”

Monisha Kaltenbornová (šéfka týmu)

„Šli jsme do závodu s vědomím, že za normálních podmínek to pro náš tým bude obtížné. Proto jsme se rozhodli pro strategii, která by se vyplatila, kdyby vyjel safety car. Nicméně to nevyšlo, takže jsme nebyli v pozici, ze které bychom mohli bojovat o body.”

Doporučujeme

Články odjinud