Prohlášení jezdců Mercedesu

Prohlášení jezdců Mercedesu

Také jezdci Mercedesu vydali po schůzce s vedením svá prohlášení

Nico Rosberg

Ve dnech po belgické GP ve Spa jsem strávil spoustu času přemýšlením o tom, co se stalo v průběhu závodu a diskutoval jsem o tom s týmem. Již jsem vyjádřil své politování nad incidentem, ale po dnešním setkání s Totem, Paddym a Lewisem bych chtěl jít ještě o krok dál a popsat to jako omyl v úsudku z mé strany.

Pravidlo číslo jedna pro nás jako pro týmové kolegy je, že nesmíme kolidovat, ale to je přesně to, co se stalo.

Kvůli tomuto omylu v úsudku se omlouvám Lewisovi a týmu. Také bych se chtěl omluvit fanouškům, kteří byli připraveni o náš boj o vedení v Belgii. Lewis a já jsme dostali jasné instrukce, jak můžeme závodit mezi sebou. Jako jezdci máme jasnou odpovědnost vůči týmu, fanouškům tohoto sportu, našim sponzorům a Mercedesu, abychom závodili čistě. Beru tuto zodpovědnost velmi vážně. Těším se na závěr sezóny s tvrdým, ale korektním soupeřením na trati i mimo ní a to až do posledního kola sezóny v Abú Zabí.

Lewis Hamilton

Dnes jsme se sešli jako tým a diskutovali o našich rozdílech. Nico a já jsme akceptovali, že jsme oba udělali chyby a já cítím, že by bylo chybou ukazovat prstem a říkat, kdo z nás je horší než ten druhý. Důležité je, jak se náš tým z těchto situací poučí. Vyhráváme i prohráváme společně a jako tým budeme jen silnější.

Stále zde existují hluboké základy, od kterých se Nico a já můžeme při práci odrazit navzdory našim těžkým časům a neshodám. Máme největší tým a nejsilnější skupinu jednotlivců, kteří pracují velmi tvrdě, aby nám dali nejlepší auto, které dnes vidíte závodit. Je důležité, abychom nikdy nezapomněli, že tyto výsledky jsou i jejich zásluhou.

Dnes nám Toto a Paddy celkem jasně řekli, jak máme spolu soupeřit. Musíme být féroví a musíme se respektovat. Fanoušci chtějí vidět čistý boj až do konce sezóny a právě ten jim chceme nabídnout.

Bude to těžká cesta, ale šampionát už jezdci vyhráli i s mnohem horších pozic, než je ta moje. Slibuji vám, že udělám absolutně všechno pro to, abych vyhrál pro svůj tým, rodinu a fanoušky.

Doporučujeme

Články odjinud