Proč Massa stavěl u mechaniků McLarenu?

Proč Massa stavěl u mechaniků McLarenu?

Felipe Massa prováděl v boxech na domácí půdě psí kusy. Nejdříve překročil maximální rychlost a poté si dojel pro pneumatiky k překvapeným mechanikům McLarenu.

Není to poprvé v posledních letech, kdy jezdec zajel pro pneumatiky k jinému než svému týmu. Jezdec se může na okamžik zamyslet, nastavovat něco na volantu nebo zkrátka doplatit na svůj zvyk, když přestoupí po mnoha letech k jinému týmu.

V případě Massy ale bere vše na sebe Rob Smedley. „Byl jsem naštvaný nejvíce sám na sebe, než na kohokoliv jiného,“ říká Smedley pro Autosport.

„Protože jsme přestěhovali boxy a já tu ve středu odpoledne seděl a přemýšlel, co by mohlo být jiné. Uniklo mi to, co bije do očí úplně nejvíce, že v závodě je zvyklý stavět u mechaniků v černých kombinézách a oni (McLaren) tady měli téměř stejné kombinézy (jako Williams).“

„Slunce bylo nízko. Přijížděl do pit lane 80 km/h a snažili se udělat perfektní zastávku a měl před sebou skupinu mechaniků v úplně stejných kombinézách, na jaké je zvyklý a zajel na jejich boxové stání.“

„Po té zastávce jsme si vyměnili pár slov, ale byl jsem naštvaný více na sebe. Měl jsem si to uvědomit a varovat je.“

Doporučujeme

Články odjinud