Problémy Williamsu jsou dlouhodobější, přiznává Williamsová

Problémy Williamsu jsou dlouhodobější, přiznává Williamsová

Inženýři Williamsu už delší dobu vědí, v čem spočívají problémy letošního monopostu, ale bude chvíli trvat, než je napraví.

Po loňském vzestupu se Williamsu letos znovu nedaří, ale netrvalo mu dlouho, než odhalil příčiny. Bohužel nebude snadné je napravit. "No, když jsme po Malajsii zjistili, co je ten problém s vozem, věděli jsme, že ho neopravíme rychle," řekla Claire Williamsová pro oficiální stránky soutěže.

"Takže jsme neočekávali, že začátek evropské sezóny (v Barceloně) bude novým začátkem. Stále před sebou máme dlouhou cestu, než se budeme znovu pravidelně kvalifikovat do třetí části a pravidelně bodovat."

Williamsová neprozradila, co konkrétního musí inženýři napravit, ale přiznala, že neví, jak dlouho jim to bude trvat. "Právě teď to řešíme, ale ten problém, který máme, nelze opravit rychle. Časový horizont? Nedokážu vám to říct a myslím, že je nebezpečné si hrát s očekáváními. Máme práci, jelikož víme, kde ten problém je."

Důležitým úkolem týmu je také přijít na to, jak mohl daný problém vzniknout, aby se to už nikdy neopakovalo. Špatné výsledky nikdo nechce.

"Opravdu nás to bolí. Prohrávat je velmi bolestivé. Neměli jsme začátek sezóny, ve který jsme doufali. Mysleli jsme si, že jsme loni pokročili, a teď vyhodnocujeme, co jsme v zimě provedli a co způsobilo, že jsme udělali krok zpět. Protože neuděláme krok vpřed, dokud zcela nepochopíme, co se stalo špatně. Jinak by to bylo jen záplatování problému."

Doporučujeme

Články odjinud