Problémy McLarenu v Bahrajnu nekončí

Problémy McLarenu v Bahrajnu nekončí

Tentokrát si smůla zasedla hlavně na Vandoorna, který dle vlastních slov do kvalifikace vstoupí v podstatě naslepo.

Fernando Alonso (8./14.)

Od Alonsa jsme si v poslední době příliš mnoho pozitivních vyjádření vyslechnout nemohli. V Bahrajnu se mu však zatím v rámci možností poměrně daří, a to se podepsalo na jeho dobrém rozpoložení.

„Pátek nám docela vyšel, tedy alespoň mně. Stoffel měl bohužel řadu problémů. Jelo se mi dobře a podařilo se nám nastavit vůz. Víme, jak máme s autem nakládat. Na nejrychlejší ztrácíme vteřinu a půl, což je zatím naše nejmenší manko. Také jsme najeli 31 kol, což je dost.

Vzhledem k tomu, s jakým materiálem pracujeme, si myslím, že děláme maximum. Myslím, že jdeme správným směrem, ale pořád před sebou máme dlouhou cestu. Doufám, že nám vyjde kvalifikace. Musíme využít každé kolo, které na trati strávíme. Potřebujeme se dobře kvalifikovat, abychom mohli v závodě útočit. Pořád si nejsme stoprocentně jisti, takže nesmíme polevit,“ prohlásil Alonso.

Stoffel Vandoorne (13./20.)

Belgický závodník měl potíže s motorem v prvním i druhém tréninku. Za celý den tak odjel mizerných 18 kol, což se nedá považovat za adekvátní přípravu na kvalifikaci.

„Byl to další z mých protrápených dnů. V prvním tréninku mě zradil motor. Ve druhém se to opakovalo, takže jsem toho moc neodjel. Je škoda, že jsem přišel o tolik času na trati, hlavně pak ve druhém tréninku, kdy jsou podmínky podobné kvalifikaci a závodu. Nebylo to ideální, ale zítra to snad půjde hladce a vypořádáme se s potížemi.

Do kvalifikace půjdeme trochu naslepo, ale Fernando dnes najel spoustu kol, což je pozitivní. Budeme muset vycházet z dat nasbíraných jeho stranou garáže, jsem si jist, že pro nás budou užitečné. Naše problémy se spolehlivostí nám znesnadnily začátek sezony. Zatím jsme neměli víkend, kdy by se nám vyhnula smůla,“ postěžoval si Vandoorne.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud