Problém pro Strolla: Mazepin podal žalobu kvůli prodeji Force Indie

Problém pro Strolla: Mazepin podal žalobu kvůli prodeji Force Indie

Společnost Uralkali ruského podnikatele Dmitrije Mazepina podala v Londýně žalobu. Vadí ji způsob, jakým došlo k prodeji Force Indie.

Force India vstoupila před letní přestávkou do nucené zprávy. Tým nakonec nedopadl jako Caterham nebo Marussia. Velmi rychle byl prodán konsorciu pod vedením Lawrence Strolla. Stejně rychle se vyřešila také otázka licence pro závodění ve F1. Vznikl Racing Point Force India – z pohledu F1 nový tým.

Problém je, že zájemců o koupi Force Indie bylo více. Krátce po prodeji se ozvala firma Uralkali, za kterou stojí Dmitrij Mazepin – otec závodního jezdce Nikity Mazepina, který je momentálně druhý v šampionátu GP3.

Uralkali hned po oznámení o prodeji Force Indie uvedla, že správce Force Indie (firma FRP) nepostupovala transparentně. Uralkali se domnívá, že její nabídka byla velkorysá a nejlepší ze všech. FRP s ní ale nekomunikovala a nakonec uzavřela dohodu s konsorciem Strolla.

Podle Uralkali společnost FRP nakonec „uznala, že vítězná nabídka byla výrazně nižší než ta od Uralkali, což vedlo k rozhodnutí o zahájení soudního řízení“.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud