Problém pro Red Bull? Honda ukončila spolupráci s AVL

Problém pro Red Bull? Honda ukončila spolupráci s AVL

Honda podle Autobild.de ukončila spolupráci s rakouskou AVL.

Red Bull vyvíjí maximální úsilí, aby byla Honda pro start letošní sezóny v nejlepší možné kondici. Už vloni juniorský tým Red Bullu nasazoval jednu komponentu za druhou, aby mohla Honda testovat na trati. Objevily se i spekulace, že Red Bull přímo investuje do vývoje Hondy.

Nyní se podle německého Autobildu objevil první problém. Honda ukončila spolupráci se společností AVL. Jedná se o největší nezávislou společnost pro vývoj, simulaci a testování pohonných jednotek a motorů – od těch spalovacích až po elektromotory.

Honda mohla na testovacích stolicích ve Štýrském Hradci testovat svou pohonnou jednotku. Spolupráce ale skončila. Podle Bildu došlo k hádkám mezi vedoucím projektu AVL a inženýry Hondy. Ze stejného důvodu skončila před časem také spolupráce mezi AVL a Ferrari.

Autobild se obrátil s dotazem na Helmuta Marka a ten ukončení spolupráce mezi firmami potvrdil.

Skončila také spolupráce mezi Hondou a motorářem Mario Illienem. Japoncům měl pomoci vyřešit vibrace spalovacího motoru. Pokud by Honda problém odstranila, mohla by zvýšit výkon. Illien však žádný recept nenašel. Honda chce problém vyřešit sama.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud