Pro Wolffa by bylo obnovení partnerství Alonso-Hamilton přitažlivé

Pro Wolffa by bylo obnovení partnerství Alonso-Hamilton přitažlivé

Šéf stáje Mercedes Toto Wolff přiznal, že se mu možnost obnovení partnerství mezi Fernandem Alonsem a Lewisem Hamiltonem v jednom týmu jevila velmi přitažlivě. Pro formuli 1 by to však prý bylo „příliš vzrušující“.

Alonso a Hamilton se spolu sešli u týmu McLaren v roce 2007. Španělský pilot tehdy přestoupil do britské stáje z týmu Renault, zatímco v případě Lewise Hamiltona se jednalo o první angažmá ve formuli 1. Po jedné sezóně se jejich cesty rozešly. Konec kariéry Nica Rosberga rozvířil spekulace o možném přestupu Fernanda Alonsa k Mercedesu, kde by se po deseti letech sešel právě s Hamiltonem. Německá stáj však nakonec vsadila na Valtteriho Bottase.

„Kdybych se na to podíval očima fanoušků, přál bych si, aby se stará rivalita z roku 2007 obnovila,“ řekl Toto Wolff v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live.

„Z pohledu našeho týmu by však obnovení tohoto partnerství bylo nemožné. S Alonsem nás pojí určitá historie a rok 2007 byl pro nás z hlediska partnerů McLarenu nešťastným.“

„Lidé se v průběhu let samozřejmě mění a přestup Alonsa k nám mohl být velmi vzrušující. Možná ale až příliš vzrušující,“ doplnil Wolff ve svém vyjádření. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud