Pro Ricciarda je Verstappen doposud nejsilnějším týmovým kolegou

Pro Ricciarda je Verstappen doposud nejsilnějším týmovým kolegou

Australský pilot stáje Red Bull tvrdí, že doposud žádný z jeho týmových kolegů nebyl výkonnostně na takové úrovni, jako ten současný – Max Verstappen.

Daniel Ricciardo působí ve formuli 1 od roku 2011 a od té doby u týmů HRT, Toro Rosso a Red Bull spolupracoval s Vitantoniem Liuzzim, Narainem Karthikeyanem, Jeanem-Eric Vergnem, Daniilem Kvyatem a Sebastianem Vettelem.

Žádný z předchozích týmových kolegů však prý Ricciardovi schopnosti neprověřil tolik, jako ten současný, kterým je mladý Nizozemec Max Verstappen. Ten působí u Red Bullu společně s Ricciardem od VC Španělska 2016, kterou dokázal při svém debutu u rakouské stáje vyhrát.

„Neříkám, že v minulosti jsem to měl lehké. Myslím si ale, že on (Verstappen) je prvním jezdcem, který je pro mě skutečně soupeřem,“ řekl o Verstappenovi Daniel Ricciardo pro Autosport.

„V minulosti jsem se na příklad bez obalu vrhnul do vysokorychlostní zatáčky a nikdo se to nepokusil projet stejně jako já. Max by to šel aspoň zkusit. Lecco dokáže zvládnout rychleji, než jiní piloti,“ pochválil Australan svého týmového kolegu.

Ricciardo sice dokázal v celkovém pořadí Verstappena během společného působení u Red Bullu vždy porazit, v roce 2017 však Verstappen porazil australského jezdce v kvalifikačních soubojích (13:7) a lépe se umístil ve většině závodů, které dokončili oba piloti rakouského týmu (5:2). Verstappen navíc v loňské sezóně získal dvě výhry, Ricciardo oproti tomu jen jednu.

Na prahu sezóny 2018 vidí Ricciardo své šance v nadcházejícím soupeření s Verstappenem vyrovnaně a očekává v tomto roce těsné souboje.

„Dříve jsem si mohl dovolit malou chybu a stejně bych v kvalifikaci Maxe porazil. Pokud ji však udělám nyní, tak bude rychlejší on. Stejné je to i opačně – pokud Max nezajede úplně čisté kolo, tak ho pro změnu porazím já.“

„Proto si myslím, že on je lepším týmovým kolegou, než ti předchozí.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud