Pro McLaren je teď nejdůležitější zrychlit v kvalifikaci, říká Hamilton

Vůz týmu McLaren je podle Lewise Hamiltona dobrý v závodním režimu, ale ztrácí v kvalifikaci. Výkon na jedno kolo proto teď vidí jako prioritu.

"V kvalifikaci rychlostně určitě ztrácíme," přiznal Hamilton v Melbourne. "Určitě ztrácíme na Red Bull, nevím, kde ten čas (v Bahrajnu) vzali. Když se podíváte na Vettelovo kolo, byl mnohem rychlejší v prostředním sektoru. V prvním a druhém sektoru jsme na tom byli podobně."

"Nevím, teď se asi začne ukazovat, kde ten čas ztrácíme. Ale v závodě, když je vůz těžší, je trochu vyváženější. Vozy se obvykle chovají trochu lépe, když mají hodně paliva, alespoň ten můj ano. Naše závodní rychlost není špatná, s vozem umíme v závodě pracovat."

"Pro nás je teď nejdůležitější vyřešit kvalifikaci. Musíme zjistit, jak z vozu dostat maximum na jedno kolo. Výsledek kvalifikace má totiž ještě větší význam než v minulosti."

Na kvalifikačním výkonu pracoval McLaren už od závodu v Bahrajnu a věnovat se mu bude více i ve volných trénincích v Melbourne. Hamilton věří, že překážkou v tomto ohledu nebude zmenšený otvor v difuzoru, který je určen pro startér. Úpravu musel tým provést na žádost FIA.

"Říkali, že to žádný rozdíl není. Jen změnili malou díru vzadu na podlaze. Ta díra tam pořád je, jen ji museli trochu zmenšit, takže snad to nebude žádný rozdíl, až s vozem pojedu," vysvětlil.

Doporučujeme

Články odjinud