6
Fotogalerie

Pro McLaren bude v IndyCar závodit James Hinchcliffe

Kanaďan James Hinchcliffe bude i příští rok v zámořské formulové sérii IndyCar závodit pro tým Arrow Schmidt-Peterson Motorsports, který se od příští sezóny stává partnerem McLarenu pro jeho vstup do amerického šampionátu. Hinchcliffe se tak defacto stal první potvrzeným pilotem pro program McLarenu v IndyCar.

Hinchcliffovo setrvání u týmu je překvapivé. Arrow SPM totiž pro příští sezónu přechází od motorů Honda k motorům Chevrolet, přičemž Hinchcliffe má smluvní závazky s Hondou. Obecně se předpokládalo, že Honda vyplatí svého jezdce z poslední roku jeho kontraktu u SPM, aby mu našla místo u některého z partnerských týmů.

K tomu ovšem nedojde, a tak bude dvaatřicetiletý kanadský pilot pokračovat u týmu, u kterého působí již od roku 2015. Hinchcliff s SPM dosáhl na tři vítězství a na pole position pro Indy 500 2016.

„Velmi nás těší, že s námi James zůstane. Nechápu, proč kolem toho probíhalo tolik spekulací. Bylo pochopitelně nešťastné, že jsme museli změnit dodavatele motorů, a to pro všechny zúčastněné strany, pro uzavření spolupráce s McLarenem jsme ale museli udělat tuto změnu. Výhody této změny mnohonásobně převyšují její nevýhody,“ řekl Sam Schmidt pro motorsport.com.

„Jamesovi s námi zbývá ještě rok kontraktu a jak jsem již říkal dříve, vždy jsem chtěl, aby toto partnerství pokračovalo, protože chceme v týmu zkušeného pilota s vítězstvími na kontě. Z obou stran proto byly snahy o udržení pokračující spolupráce.“

V tuto chvíli ještě není jasné, kdo bude Hinchcliffovým týmovým kolegou u nově se formujícího týmu Arrow McLaren SP v roce 2020.

Mezi kandidáty se pochopitelně řadí současný pilot týmu Marcus Ericsson, který však zároveň zastává roli rezervního jezdce u stáje Alfa Romeo ve formuli 1, což by mohlo být překážkou pro jeho možné angažmá u McLarenu v IndyCar.

Foto: Indy

Doporučujeme

Články odjinud