Pro letošní sezónu je s USF1 konec, tým to chce zkusit za rok

Dlouho očekávané se stalo skutečností, tým USF1 ukončil v úterý svoji činnost kvůli nedostatku finančních prostředků. Američané však doufají, že jim FIA umožní závodit v roce 2011.

Včera se zaměstnanci týmu v továrně v Charlotte dozvěděli smutnou zprávu, manažer Dave Skog jim oznámil, že musí skončit. Oznámení faktického konce týmu se nezúčastnili jeho zakladatelé Peter Windsor a Ken Anderson.

"Požádali jsme FIA, aby náš zápis do šampionátu ponechala v platnosti do roku 2011," řekl Anderson pro Autosport. "Mělo to být důvěrné, takže to nemůžu komentovat. Ale zdá se, že to uniklo na veřejnost."

"Čekáme na odpověď FIA a spolupracujeme s ní. Mezitím tu není práce pro zaměstnance, proto jsme jim řekli, ať přestanou pracovat na současném voze, dokud nepřijde rozhodnutí."

Neschopností USF1 závodit se na startovním roštu otevřelo jedno volné místo. Čeká na něj Stefan GP, ale osud obou týmů je v rukou Mezinárodní automobilové federace. Ta rozhodne, zda definitivně odebere licenci USF1 a případně nechá závodit srbskou stáj.

Doporučujeme

Články odjinud