Pro Hülkenberga skončil závod na startu, Pérez bojoval s měkčí sadou

Pro Hülkenberga skončil závod na startu, Pérez bojoval s měkčí sadou

Sergio Pérez z Force Indie obsadil ve Velké ceně Belgie pátou pozici. Nico Hülkenberg odstoupil hned na startu.

Po povedeném kvalifikačním výsledku se Mexičan díky penalizaci Romaina Grosjeana posunul dokonce do druhé řady na roštu. Pérez přitom předvedl velmi dobrý start, kdy útočil dokonce i na vedoucí pozici.

„Můj start byl velmi dobrý a byl jsem blízko vedení v prvním kole, kdy jsem byl za Eau Rouge vedle Lewise (Hamiltona). Dostal jsem se do rytmu, v prvních dvou stintech se nám ale hodně opotřebovávala měkčí sada pneumatik. Na střední směsi to bylo lepší, ale bohužel jsme se trápili v prostředním sektoru, jelikož jsme měli vůz nastaven na nízký přítlak,“ řekl Pérez.

„Bojovali jsme s rychlejšími vozy a bylo těžké vzdorovat Grosjeanovi a Kvjatovi, takže musíme zanalyzovat náš výkon a uvidíme, kde se můžeme zlepšit. Těším se na další závod do Monzy, což je další trať, na které můžeme být konkurenceschopní.“

Pro jeho týmového kolegu Hülkenberga skončil závod po zahřívacím kole, kdy musel být jeho vůz odtlačen. Jezdci pak absolvovali další zahřívací kolo.

„Při cestě na rošt jsem cítil ztrátu výkonu. Snažili jsme se přijít na problém a opravit ho na roštu, ale během zahřívacího kola se to vrátilo. Byly chvíle, kdy se výkon vrátil, ale těsně před startem to znovu selhalo a já musel odstoupit,“ řekl ke svému krátkému působení Němec.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud