Pro Hamiltona je čtvrté místo z USA jako vítězství

Pro Hamiltona je čtvrté místo z USA jako vítězství

Lewis Hamilton byl po Grand Prix v Austinu nadšený, že dokázal znovu bojovat a postupovat vpřed. Podařilo se mu to poprvé po letní přestávce.

Mercedes odhalil po předchozím závodě praskliny na šasi Hamiltonova vozu, a tak mu dal v Austinu nové. A britský pilot najednou ožil.

"Jsem opravdu, opravdu, opravdu šťastný, cítím se, jako bych vyhrál závod," radoval se. "Získal jsem čtvrté místo a postupoval jsem vpřed, bylo to poprvé od Maďarska, co jsem šel vpřed."

"Byl to dobrý pocit dobře odstartovat, pak jsem musel zacházet s pneumatikami tak, jak bylo třeba, pneumatiky nakonec neodešly. Kdybych prohrál s Fernandem, bylo by to... Prostě jsem nechtěl zklamat tým."

Hamilton je teď přesvědčený, že za jeho trápením z Abú Zabí stálo právě poškozené šasi.

"Neřekl bych, že došlo k nějakému velkému průlomu, ale auto bylo tento víkend úplně jiné. Jsem si celkem jistý, že poškození, které jsme měli v posledním závodě, zavinilo, že ten závod byl tak špatný."

"Rozdíl ve voze byl jako den a noc, bylo příjemné mít lepší auto. Nemáme rychlost red bullů a lotusů, ale byli jsme rychlejší než ostatní."

V posledním závodě sezóny se chce Hamilton soustředit na zisk druhého místa v šampionátu týmů, třetí pozice mezi jezdci ho moc nezajímá.

"Být druhý nejlepší tým za celou sezónu, kdybychom přeskočili, McLaren, Ferrari a Lotus, to by bylo pro lidi v továrně něco velkého."

"Není to tak, že by tým letos pracoval tvrději než předtím, jen dřív neviděli výsledky, které si zasloužili. A snad jim to také pomůže při vývoji auta pro příští rok."

Doporučujeme

Články odjinud