Pro Caterham budou závodit Kobajaši a Ericsson

Pro Caterham budou závodit Kobajaši a Ericsson

Startovní rošt je kompletní, jako poslední potvrdil svoji sestavu Caterham. Budou pro něj jezdit Kamuj Kobajaši a Marcus Ericsson.

Kobajaši není ve formuli 1 nováčkem, už v roce 2009 debutoval v barvách Toyoty, poté tři roky závodil pro Sauber, než musel na rok odejít do vytrvalostních závodů.

"Během našich diskuzí na mě velmi zapůsobilo, kam se chtějí s týmem dostat, a kolik bylo už investováno peněz, aby došlo ke splnění cílů," řekl Japonec.

"Továrnu v Leafieldu jsem navštívil těsně před Vánocemi a je zřejmé, jak celý tým touží po zlepšení. Podle toho, co jsem viděl, má teď Caterham vše, aby letos a v mnoha dalších sezónách pokročil."

Naopak Marcus Ericsson nováčkem je. Tento švédský pilot strávil poslední čtyři roky v GP2. Ve voze formule 1 ale už seděl v roce 2009 v testech u týmu Brawn GP.

"Je to velmi hrdý den pro mě a pro všechny, kdo mi pomohli si splnit můj sen o formuli 1. Postoupím do F1 s Caterhamem v roce 2014 a už se těším na nadcházející sezónu, zvlášť na první závod v Austrálii."

Malajsijský tým také rovnou oznámil, že zálohu utvoří Robin Frijns a Alexander Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud