Pro boj o body se musíme zlepšit, říká Ericsson. Týmu se ptal na příští rok

Pro boj o body se musíme zlepšit, říká Ericsson. Týmu se ptal na příští rok

Sauber v loňské hodně divoké Velké ceně USA získal dva body zásluhou Felipeho Nasra. Letos by dva body měly pro tým obrovskou hodnotu. Sauber ještě nebodoval a zisk dvou bodů by ho posunul před Manor na desátou pozici.

Švýcarský tým po značnou část sezóny svůj vůz nevyvíjel. Novinky se na voze C35 objevily teprve po změně majitele.

„Měli jsme několik aktualizací v oblasti podlahy a došlo ke zlepšení, ale trochu jsme bojovali s vyvážením vozu,“ uvedl Ericsson.

„Když se podíváme se předešlé závodní víkendy, tak je jasné, že děláme kroky správným směrem, ale potřebujeme ještě zlepšit tempo, abychom bojovali o body.“

Ericsson měl pár otázek k rozhodnutí týmu

Sauber zatím neoznámil jezdeckou sestavu. Pokud Ericsson zůstane, bude se ho týkat i jedno překvapivé rozhodnutí. Sauber bude příští rok jezdit s letošní pohonnou jednotkou Ferrari. Důvodem je prý to, že se inženýři chtějí soustředit v revolučním roce na šasi a stavět ho na již známých základech.

„Když jsem se to dozvěděl, hodně jsem se na to ptal a přemýšlel jsem, zda je to skutečně správný způsob, kterým se vydat,“ přiznal Ericsson.

„Podívejte se na Toro Rosso, kolik ztrácejí. Pak jsem mluvil s lidmi na trati i v továrně a jejich argumentace dává smysl, protože změny v pravidlech jsou skutečně velké a my jsme malý tým.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud