Pro Alonsa je důležitější spokojenost zaměstnavatele než počet titulů

Pro Alonsa je důležitější spokojenost zaměstnavatele než počet titulů

Fernanda Alonsa nejvíc těší, že si po profesionální stránce vysloužil respekt týmů, pro které pracoval. Staví to výš než získané tituly mistra světa.

Zatímco Sebastian Vettel slavil své čtvrté vítězství v šampionátu jezdců, byl Fernando Alonso dotázán Espn, zda piloty hodnotí podle počtu získaných titulů.

"Pro mě je hlavní, když je tým spokojený, aby mi na konci měsíce zaplatil," odpověděl. "Myslím, že ostatní věci jsou trochu komplikovanější, a je nemožné, aby spokojení byli všichni. Musíte učinit spokojenými lidi, kteří vás živí."

"Když jsem byl u Renaultu, na rok jsem odešel k McLarenu a oni mě chtěli zpět. A teď také McLaren veřejně říká, že by mě chtěl zpět, to je dobré znamení. A u Ferrari se ke mně chovají vždy velmi dobře a je tu možnost ještě víc prodloužit smlouvu."

"To mě uspokojuje víc než cokoliv jiného, že týmy, se kterými jsem úzce spolupracoval, nikdy nepochybují o mé profesionalitě a nasazení."

Alonso má smlouvu s Ferrari až do konce roku 2016, ale velmi po něm touží McLaren, který by rád při návratu Hondy posadil do vozu velkou hvězdu.

Doporučujeme

Články odjinud