Příznivý den pro nové týmy, všichni jezdci viděli cíl

Timo Glock nedokázal využít svého devatenáctého místa v kvalifikaci. Nejlepším z trojice nováčků byl opět zástupce Lotusu, tentokrát Heikki Kovalainen.

Lotus

Čtrnácté a patnácté místo v závodě je pro Lotus v současné době patrně maximem, což si oba piloti uvědomují a z výsledku mají patřičnou radost. "Můj závod byl hodně přímočarý. Na startu jsem ztratil pár míst, ale když na trať vyjel safety car, jel jsem rovnou do boxů, což mi pomohlo. Od té doby jsem se už jen snažil kontrolovat svou pozici a nedělat chyby," řekl Kovalainen. Jarno Trulli se svým kolegou prohrál v důsledku méně vhodně zvolené strategie zastávky v boxech.

Virgin

Po povedené kvalifikaci měl tým Virgin jasné cíle - stát se nejúspěšnějším novým týmem i v závodě. To se ovšem nestalo, Timo Glock byl klasifikovaný jako šestnáctý, Lucas di Grassi osmnáctý. Glock doplatil na výjezd safety caru, který ho katapultoval o několik míst zpět. "Všem v týmu ale děkuji za jejich poctivou práci a jsem si jistý, že se do konce sezony můžeme těšit na několik výborných výsledků. Teď mě čeká týdenní dovolená a zbytek pauzy zabere trénink, abych byl pro závod ve Spa fit," nechal se slyšet Glock.

HRT

Hispania v Maďarsku získala double, přesněji double finiš, což je v současnosti jejím hlavním cílem. "Byl to hodně těžký závod a soupeření s ostatními týmy nebylo snadné. Nakonec se nám ale podařilo dostat oba vozy do cíle, za což bych chtěl týmu poděkovat. Teď už se všichni těšíme na letní pauzu a další závody," řekl sedmnáctý Bruno Senna. Sakon Jamamoto svou další příležitost proměnil v devatenácté místo, tedy poslední klasifikované.

Doporučujeme

Články odjinud