Příští rok ve formuli 1 neskončím, naznačil Webber

Příští rok ve formuli 1 neskončím, naznačil Webber

Mark Webber prodloužil smlouvu s Red Bullem na sezónu 2012, ale příští rok bude pravděpodobně chtít další kontrakt. Na důchod se zatím necítí.

Webber prodlužuje smlouvu s Red Bullem vždy o jeden rok, ale zřejmě by měl i jiné možnosti. "Letos bylo úžasné, kolik zájmu tu bylo ze strany ostatních týmů, než jsem podepsal s Red Bullem," uvedl pro Daily Telegraph. "Měly velký, velký zájem si se mnou popovídat, což mi znovu připomnělo, že jsem na tom dobře."

Zájem o Webbera rivalové měli navzdory skutečnosti, že se australskému závodníkovi letos nedaří tolik jako loni. Zatím nevyhrál ani jeden závod. Alespoň jednu Grand Prix by chtěl do konce sezóny vyhrát a na titul se zaměří znovu příští rok. Ten by neměl být jeho poslední ve formuli 1.

"Příští rok budu dál jezdit, ale kde budu v letech 2013 a 2014, na to si budeme muset počkat dalších šest měsíců, jak mi to půjde," řekl. "Kdybyste se mě zeptali, než mi bylo 30 let, jestli budu závodit, až mi bude 36, odpověděl bych, že je to velmi nepravděpodobné. Ale je zřejmé, že se důchod hrozně přeceňuje, zvlášť když se vám daří. Říká se, že jakmile začnete ztrácet motivaci, je čas odejít, ale já ji mám stále velkou."

Australan navíc věří, že se dokáže příští rok úspěšně postavit týmovému kolegovi Vettelovi, který vyhrál poslední dva tituly. "Co se týče šampionátu, musí vám vše vyjít, musíte dát hodně věcí dohromady. Také se potřebujete dostat na koně," řekl. "Ale příští rok bude porazitelný. Ano, je to možné. Už jsem toho viděl dost a byl blízko, je to možné. Musíte být konzistentní, to je ta největší výzva."

Doporučujeme

Články odjinud