Příští rok tu možná nebudeme, říká Pirelli

Příští rok tu možná nebudeme, říká Pirelli

Pirelli zatím stále nemá všechny potřebné dohody pro své další působení ve formuli 1 a podle Paula Hemberyho začíná být pozdě.

Bernie Ecclestone sice souhlasí se setrváním Pirelli v roli výhradního dodavatele pneumatik, ale FIA a některé týmy se na roce 2014 s italským výrobcem zatím nedohodly.

"1. září bychom jim měli říct vše, co potřebují vědět o pneumatikách pro příští sezónu, ale teď jsme v polovině května," připomněl Hembery. "Dokážete si představit, jak absurdní je, že nemáme podepsané smlouvy. Možná tu nebudeme."

Pirelli dříve uvedlo, že předložilo nabídku, kterou v současném ekonomickém klimatu považuje za udržitelnou, takže zřejmě zdražilo, a to je důvod, proč ne všechny týmy podepsaly smlouvu na příští rok.

Vedení Pirelli si už stanovilo interní termín, do kdy chce s jistotou vědět, jestli bude ve formuli 1 pokračovat. Hembery odmítá toto datum prozradit, ale podle něj začíná být už pozdě.

"Z našeho pohledu to začíná být velmi vážné, protože změny v příštím roce budou významné. Tento sport se musí rychle rozhodnout, protože kromě toho, že máme zdroje fixované na byznys ve formuli 1, jde také o technickou práci (vývoj). Musíme také odvést technickou práci."

"Není to jen o nasazení tvrdší směsi na letošní pneumatiky, změny jsou tak dramatické, že budeme muset pneumatiky důkladně přepracovat. To potrvá, takže čím víc času uplyne, tím, bude naše práce těžší. Přijde chvíle, kdy už nebude možné tu práci stihnout."

Doporučujeme

Články odjinud