Příští rok, příští rok, příští rok. Ferrari by mělo udávat tón a ne bojovat o třetí místo, říká Briatore

Příští rok, příští rok, příští rok. Ferrari by mělo udávat tón a ne bojovat o třetí místo, říká Briatore

Flavio Briatore už nechce slyšet další výmluvy z Maranella o tom, že se tým soustředí na příští rok.

„Cílem Ferrari je příští rok. Jediné, o čem se bavíme, je příští rok,“ řekl Flavio Briatore pro RAI. „Sezona teprve začala a my se bavíme o příštím roce. Tohle je jedna z částí problému Ferrari.“

Scuderia vloni zažila nejhorší sezónu za posledních 40 let. Letos to zatím vypadá mnohem lépe. Bývalý šéf Renaultu ale spokojený není.

2020

Byl nejhorší výsledek Ferrari od roku 1980. Za Ferrari tehdy jezdili Jody Scheckter a Gilles Villeneuve a tým skončil na desátém místě. Šlo tehdy ale spíše o výkyv. Rok předtím vyhrálo Ferrari titul a o dva roky později bylo zpět. Nyní je Ferrari 12 let v řadě bez titulu. Nejdelší série to ale není, ta trvala 15 let.

Vloni potřetí v sedmileté hybridní éře skončilo Ferrari sezónu bez vítězství. Rovněž nedokázalo odjet ani jedno kolo ve vedení, což se od roku 1992 nestalo.

„Ferrari by mělo udávat tón. Místo toho bojují o třetí místo,“ pokračuje Briatore. „Nemyslím si, že boj o třetí nebo čtvrté místo je dobrý pro jejich značku a historii.“

Letos to zatím vypadá na souboj mezi Hamiltonem a Verstappenem. Briatore věří, že po letech bez skutečného souboje se mohou fanoušci těšit na skvělou sezónu.

„Max Verstappen je ohromný jezdec, skutečně špičkový jezdec,“ zhodnotil pilota Red Bullu Briatore.

Doporučujeme

Články odjinud