Příští rok od nás nečekejte zázraky, varuje Schumacher

Příští rok od nás nečekejte zázraky, varuje Schumacher

Michael Schumacher a Mercedes své letošní cíle nesplnili. I když v příštím roce očekávají posun nahoru, nemusí dosáhnout úplného vrcholu.

"Na novém voze jsme začali pracovat dřív než ostatní týmy, což je výhoda," připomněl Schumacher pro Kleine Zeitung. "Ale neměli bychom očekávat žádné zázraky. Nemůžeme udělat dva kroky najednou. Jsme menší než velké týmy, takže naše kapacity jsou ve srovnání s nimi omezené."

Povzbuzení pro Schumachera představují výsledky posledních Grand Prix. Od Japonska bojuje bývalý mistr světa pravidelně nedaleko stupňů vítězů a nárůstu formy si samozřejmě všimli i ve vedení týmu Mercedes GP.

"U Michaela jsme viděli krátké chvíle, kdy podával maximální výkon. A tyto chvíle jsou teď čím dál častější," konstatoval Ross Brawn. "Hlavně poslední závody měl dobré. Ty chvíle výkonu jsou častější a komplexnější. Nemůžeme předstírat, že jsme celkově spokojeni s letošní sezónou, ale máme důvody být optimisté pro tu následující."

Světlé okamžiky zažíval Schumacher minulý víkend především v brazilské kvalifikaci, když na přechodných pneumatikách dokázal zajet druhý nejrychlejší čas závěrečné části. Po přezutí na suché pneumatiky ale ztratil a do závodu nakonec odstartoval z osmé pozice.

"Určitě to jde správným směrem a myslím, že pokud postavíme lepší auto, budeme na tom lépe," hodnotil Norbert Haug. "Když vám na ty nejlepší schází jedno procento, jste jen do počtu na osmém nebo desátém místě. Musíme udělat krok nahoru a já jsem zcela přesvědčený, že jdeme správným směrem."

Doporučujeme

Články odjinud