Příští rok je pro Péreze ve Ferrari příliš brzy, říká Montezemolo

Příští rok je pro Péreze ve Ferrari příliš brzy, říká Montezemolo

Felipe Massa přišel o jednoho ze svých domnělých soupeřů v boji o maranellskou závodní sedačku pro sezónu 2013. Sergia Péreze osobně vyloučil prezident Ferrari.

Pérez je studentem jezdecké akademie Ferrari a díky svým letošním výkonům, mezi které patří tři umístění na stupních vítězů, byl považován za kandidáta na přestup do Ferrari.

"Příští rok je na to příliš brzy," komentoval Montezemolo pro Sky Sports. "Jsem za něj velmi rád, protože jsme si dobře vybrali, když jsme ho zvolili jako mladého jezdce."

"Je to díky Sauberu a díky akademii Ferrari, že roste. Abyste posadili mladého kluka do ferrari se vším tlakem, který k Ferrari patří, na to je třeba více zkušeností."

Mezi zkušené jezdce, se kterými Ferrari jednalo, patří Mark Webber, ten se ale nakonec rozhodl setrvat u Red Bullu. Má se za to, že Scuderia potřebuje druhé místo obsadit jen krátkodobě, aby pak podepsala dlouhodobou smlouvu s někým jiným, kdo zajistí kontinuitu po Alonsovi.

Podle spekulací italských médií takovou smlouvu už má s Ferrari Vettel na období od roku 2014. Montezemolo přiznal, že se mu z tohoto pohledu zamlouvá ze současného startovního pole nejvíce právě úřadující dvojnásobný šampión.

"Myslím, že Vettel je víceméně ve stejné kondici jako Michael (Schumacher), když byl u Benettonu. Je mladý, je to velmi dobrý jezdec a sbírá cenné zkušenosti. Takže by to možné bylo, samozřejmě teoreticky, ale pokud se mě ptáte na jméno, musím vám říct to jeho."

Doporučujeme

Články odjinud