Příští rok budu ještě lepší, slibuje Vettel

Příští rok budu ještě lepší, slibuje Vettel

Cesta za ziskem titulu byla pro nejmladšího mistra světa v historii poměrně trnitá. Pilot Red Bullu věří, že lekce, které mu letošek udělil, ho do budoucna zocelí.

Sebastian Vettel v pátek oficiálně z rukou Jeana Todta, prezidenta Mezinárodní automobilové federace, převzal trofej pro mistra světa vozů formule 1. Na ní bylo čerstvě vyryto nové jméno. To jeho. Vettel ovšem myšlenkami míří do budoucnosti. Přílišné zaobírání se současností a minulostí by totiž mohlo způsobit, že by Vettelovi v porovnání s ostatními "ujel vlak."

"Doufám, že toho dokážu mnohem více. Chci být lepším jezdcem a lepší osobností. Letošní sezona byla velmi tvrdou lekcí, s o to sladším koncem. Na začátku sezony jsem si vytiskl obrázky této trofeje. Jako sportovec se pořád snažíte dívat kupředu. Je to výjimečný, a velmi, velmi hezký suvenýr. Vždy se ale snažíte zaměřit na své další kroky," řekl Vettel.

Rodák z Heppenheimu si teď dle vlastních slov může užít chvíle odpočinku. Toho využije pro nabrání energie pro příští ročník. Jako nejlepší motivace mu prý slouží právě velký pohár se jmény dosavadních mistrů světa, který od pátku může třímat v rukou.

"Každý závod a každý bod je extrémně důležitý. Čtyři body v novém bodovacím systému se rovnají dvěma ve starém. Nechci se té trofeje zbavit. Budu se snažit ze sebe dostat vše, abych si ji uhájil," řekl třiadvacetiletý pilot odhodlaně.

Doporučujeme

Články odjinud