Přípravy Audi příchod do F1 pokračují. Automobilka rozšiřuje zázemí v Neuburgu | AUDI AG

AUDI AG

Přípravy Audi příchod do F1 pokračují. Automobilka rozšiřuje zázemí v Neuburgu

Audi se postupně chystá na vstup do F1 v roce 2026. Nyní automobilka oznámila rozšíření jejího kompetenčního centra v Neuburgu o novou budovu.

V srpnu tohoto roku oznámilo Audi vstup do F1 v roli dodavatele motorů od roku 2026 a v souvislosti s tím zintenzivnilo přípravy na tento krok.

Chystané změny začínají postupně nabírat reálných rysů, když nyní automobilka oznámila rozšíření svého kompetenčního centra pro motoristický sport v Neuburgu o novou budovu s označením F7.2.

Budova o ploše 3000 metrů čtverečních

Nový přírůstek v areálu Audi, který byl otevřen v létě roku 2014, bude mít rozlohu 3000 metrů čtverečních a bude primárně sloužit jako zázemí pro zkoušení pohonných jednotek.

Kromě toho se zde budou nacházet technické místnosti, dílna a pracoviště pro přibližně 60 pracovníků. Dokončení přístavby je plánováno na první čtvrtletí roku 2024. Část nové budovy má být uvedena do provozu již v březnu příštího roku.

Audi, které do F1 vstoupí ve spolupráci se Sauberem, ve své tiskové zprávě rovněž upozorňuje, že je areál v Nuerburgu uhlíkově neutrální, co se zásobování elektřinou a teplem týká.

„Rozšíření areálu vytvoří potřebnou infrastrukturu pro dlouhodobý rozvoj naší pohonné jednotky pro F1. Rozšířením budovy a instalací nejmodernějších testovacích stanovišť poskytneme našemu vývojovému týmu ty nejlepší možné podmínky pro úspěšné působení v nejvyšší třídě motorsportu,“ nechal se slyšet Oliver Hoffmann, člen představenstva Audi, který je zodpovědný za program F1.

Doporučujeme

Články odjinud