Připraveni s novým autem budeme za půl roku, říká s nadsázkou Newey

Připraveni s novým autem budeme za půl roku, říká s nadsázkou Newey

Adrian Newey odlehčeně zhodnotil přípravy monopostu 2014. Red Bull je nestíhá a potřeboval by třikrát víc času.

Red Bull sice získal letošní tituly už několik závodů před koncem sezóny, přesto má Newey jako vždy pocit, že by na nové auto potřeboval víc času.

"Z našeho pohledu je to myslím něco mezi lehkou panikou a krizovým řízením," vtipkoval na téma příprav nového monopostu. "Pravidla pro příští rok jsou obrovskou změnou, pohonné ústrojí je velmi komplikované. Myslím, že pro mnoho týmů, včetně nás, je to velká výzva."

"Spolehlivost by mohla být velkým problémem. Zdaleka není jasné, jak na tom budou jednotliví výrobci motorů ve srovnání s ostatními. Máme změny aerodynamiky. Takže je to úplně nový začátek, bohužel. My můžeme jen dělat své maximum. Pak uvidíme, jak na tom jsme, nic jiného dělat nemůžeme."

"Myslím, že panují určité obavy. Myslím, že změny pravidel o motorech jsou velkou výzvou pro všechny. Kdo ví, jak to dopadne? Všichni tak trochu cítíme, že to bude hodně těžké, potřebujeme asi šest měsíců, abychom byli na začátek sezóny připraveni. Ale to je podstata formule 1. Až to přijde, tak budeme nějakým způsobem připraveni, snad. Uvidíme."

Pro Red Bull končí se starými pravidly éra, ve které se mu hodně dařilo.

"Byly to skvělé roky. Jako vždy šlo o kombinaci člověka a stroje. Bohužel, naštěstí pro nás byla druhá polovina roku trochu nudná, ale minulý rok bylo myslím v prvních šesti závodech šest vítězů. Různorodost, předjíždění, bylo to kouzelné období."

Doporučujeme

Články odjinud