Prioritou Mercedesu je mít ve Valencii dva spolehlivé vozy

Prioritou Mercedesu je mít ve Valencii dva spolehlivé vozy

Městský okruh ve Valencii by měl svým charakterem Mercedesu vyhovovat. Německý tým doufá, že oba jeho jezdci budou mít konečně k dispozici spolehlivé vozy.

Hlavním cílem Mercedesu před Velkou cenou Evropy je dosáhnout na voze Michaela Schumachera stejné spolehlivosti jako v případě vozu Nika Rosberga. Schumacher z letošních sedmi závodů dokončil jen dva. Čtyřikrát ho vyřadila technická závada a jednou vypadl pro kolizi. Rosberg odjel všechna kola letošní sezony, získal v posledních pěti závodech nejvíce bodů ze všech a na vyrovnané výsledky chce navázat i při návratu formule 1 do Evropy.

Schumacher si je jistý, že motivace týmu je ještě větší než před dvěma týdny v Kanadě. "Motto posledních několika dní je vyhrnout si rukávy a zaměřit se na pořádnou práci. Každý v týmu si tento postoj vzal k srdci, takže můžeme jet do Valencie v optimistické náladě," věří sedminásobný mistr světa. "Uvidíme, jak se nám tu bude dařit."

Také Rosberg, který je zatím v šampionátu na pátém místě, do Valencie vždy rád přijíždí. "Jedná se o městský okruh, ale je unikátní svou rychlostí a vzbuzuje ve mně otevřenější pocit než Monako a Singapur. Profil je podobný Montrealu, takže by měl našemu vozu sedět," věří mladý Němec.

Šéf týmu Ross Brawn připomněl, že vůz i péče o pneumatiky byly v Kanadě celkem dobré, na druhou stranu přišly potíže se spolehlivostí a chyby. "To je zklamání, které dopadá na každého v týmu. Pracujeme tvrdě, abychom pochopily příčiny problémů a vypořádaly se s nimi. Příležitosti, které by mohly nastat v případě, že dodáme oběma jezdcům spolehlivé vozy, jsou jasné," uvedl.

Viceprezident Mercedes-Benz pro Motorsport Norbert Haug upozornil, že podobně jako v Kanadě, musí vozy i ve Valencii brzdit z 285 km/h až na 100 km/h. "Obvykle tu bývá horko a slunečno, což se odráží na vysokých teplotách tratě. V Kanadě přesahovala teplota asfaltu čtyřicet stupňů Celsia a Nico ukázal, že se náš vůz s těmito extrémními podmínkami umí vypořádat dobře," připomněl.

Zatímco Rosberg absolvoval všechna kola odjetá v letošní sezoně, Schumacher má problémy se spolehlivostí svého vozu. "Naší prioritou je dosáhnout na Michaelově voze stejné spolehlivosti jako na Nikově voze," přeje si Haug.

Doporučujeme

Články odjinud