Přiblížit se Sennovi? Rosberg na to nemyslí

Přiblížit se Sennovi? Rosberg na to nemyslí

Vítězství v Monaku je považováno za nejcennější. Nejvíce vítězství má na svém kontě Ayrton Senna, který vyhrál v Monaku šestkrát. Rosberg se mu může ale v jistém ohledu přiblížit.

Graham Hill a Alain Prost vyhráli v Monaku třikrát po sobě, Senna dokonce pětkrát. Rosberg vyhrál v Monaku stejně jako Hill a Prost třikrát v řadě a v neděli bude určitě jedním z favoritů.

„Jsem si vědom statistik, samozřejmě,“ řekl Rosberg. „Ale není to něco, na co se soustředím nebo na co myslím. Jak už jsem řekl v posledních několika závodech, chci o tomto víkendu vyhrát závod. Chci ho vyhrát, protože je to Monako a já miluji zdejší vítězství. Vždy vám to dá pozitivní impuls, když tady vyhrajete.“

Rosberg se také vrátil ke Španělské kolizi s týmovým kolegou. Rosberg měl před nehodou motor ve špatném modu.

„Byl v nesprávné pozici a byla to má práce dát ho do správné pozice. Je to docela jednoduché. Není moc, co k tomu dodat.“

Němce se také zeptali, zda si o kolizi s Hamiltonem promluvil. Rosberg to nechtěl komentovat, jedná se prý o věci, které mají zůstat za zavřenými dveřmi. Podle Rosberga jsou události z Barcelony už minulostí.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud