Při GP Ruska budou prázdné tribuny, obává se Petrovova manažerka

Při GP Ruska budou prázdné tribuny, obává se Petrovova manažerka

Navzdory přítomnosti ruského jezdce ve startovním poli by se premiérová GP Ruska mohla potýkat s malou návštěvností. Myslí si to manažerka Vitalije Petrova, protože motorsport nemá v její zemi tradici.

Formule 1 má do ruského Soči zavítat v roce 2014 a Oxana Kosačenková předpokládá coby manažerka Vitalije Petrova, že se tato premiéra odehraje za účasti jejího jezdce. Přesto by z pořadatelského hlediska mohla být neúspěšná.

"Rusko je jiná země a jiná kultura," připomněla v rozhovoru pro GPUpdate. "Problémem při pořádání není jen výstavba okruhu, ale já mám skutečné obavy o přípravu diváků. Víte, v Rusku nemáme žádná média specializovaná na motorsport. V Anglii je hodně magazínů a v Rusku jsme měli F1 Racing, ale kvůli vysokým nákladům byl zrušen. V současnosti ho nemáme, a když nemáte média, nemůžete mít diváky. A když nemáte diváky, tak proč stavět tribuny, když budou prázdné?"

Podle Kosačenkové se do podpory motorsportu musí zapojit vláda. S její pomocí musí média vyvolat zájem u veřejnosti. Pojítkem pak bude ruský jezdec na startovním roštu. Tím bude s největší pravděpodobností Petrov, ale Kosačenková už připravuje jeho následovníky.

"Jakmile jsme se s Vitalijem dostali do formule 1, rozhodli jsme, že by bylo dobré, kdybych se pokusila najít další talentované jezdce," řekla. "V tuto chvíli jsem manažerkou jednoho 11letého kluka a mám několik dalších 16 a 17letých. Je to další krok, který je třeba udělat, dáme Vitalijovi dalších sedm až deset let a pak můžeme přivést dalšího jezdce. A po něm dalšího."

Doporučujeme

Články odjinud