Při GP Indie budou zajišťovat bezpečnost bývalí členové speciálních jednotek

Při GP Indie budou zajišťovat bezpečnost bývalí členové speciálních jednotek

Závod formule 1 v Indii budou doprovázet mimořádná bezpečnostní opatření. Riziko incidentů je větší než na jiných okruzích.

Indie se chystá na svoji premiérovou Grand Prix a jedním z hlavních úkolů je zajistit bezpečnost všech návštěvníků. Druhá nejlidnatější země světa má neblahé zkušenosti s různými útoky, a proto pořadatelé povolali na pomoc bývalé členy indických commandos.

Na bezpečnost především členů týmů budou dohlížet bývalí specialisté z SPG (Special protection group) a NSG (National security guard), kteří v minulosti chránili mimo jiné vrcholové indické politiky včetně premiérů.

Bezpečnostní opatření na okruhu Buddh budou mít několik úrovní a přísnou kontrolou projde vše, co bude chtít dovnitř. Návštěvníci budou procházet detektory kovů, jejich zavazadla budou skenována, stejně důkladné kontroly čekají i vozidla. S monitorováním všech prostor budou pomáhat kamery.

Během závodního víkendu bude nasazeno celkem 1600 policistů a 200 hasičů. Pořadatelé říkají, že bezpečnostní opatření budou pro formuli 1 na vyšší úrovni než během her Commonwealthu v loňském roce.

Doporučujeme

Články odjinud