Přežili bychom i bez ruských partnerů, tvrdí Sauber

Přežili bychom i bez ruských partnerů, tvrdí Sauber

Šéfka Sauberu Monisha Kaltenbornová potvrdila slova Petera Saubera, že švýcarská stáj měla připraveno několik řešení své obtížné finanční situace.

Finance hinwilské stáje se dostaly do tak špatného stavu, že dodavatelé nedostávali zaplaceno. Řešení nakonec přineslo partnerství se třemi ruskými společnostmi, ale nebylo poslední možnou záchranou.

"Vzhledem k rozsahu té dohody jsme věděli, že to bude chvíli trvat, proto jsme nebyli v depresi nebo rozrušeni tím, co se píše," vysvětlovala Kaltenbornová Autosportu.

"Nebylo by správné, kdybychom si mysleli, že pokud tohle nezískáme, nepřežijeme. Těžkými časy jsme si prošli už v minulosti a víme, že dokážeme přežít."

Ovšem ani Kaltenbornová neprozradila, jaké záložní řešení tým měl pro případ, že by ohlášené partnerství nevyšlo.

"Evidentně jsme měli jiné možnosti, ale domnívali jsme se, že tahle je pro tým ta nejlepší. Je jen otázkou, jestli chcete přežít nebo udržitelně zůstat a někdy, dřív nebo později, udělat znovu krok vpřed."

"Na to jsme se soustředili a věděli jsme, že jestli tenhle obchod vyjde tímto způsobem, budeme mít dlouhodobý základ pro cestu zpět nahoru. To se teď stane."

Součástí nového partnerství je angažmá Sergeje Sirotkina na post závodního pilota v roce 2014. Dnes teprve 17letý jezdec přitom ve formuli 1 ještě ani neseděl.

Doporučujeme

Články odjinud