Prezident motorsportu v Rusku kritizuje Liberty Media za vedení F1

Prezident motorsportu v Rusku kritizuje Liberty Media za vedení F1

Spekulace o tom, že by Liberty Media mohla prodat část ze svého podílu ve formuli 1 nepřekvapují prezidenta ruské federace motorsportu Igora Jermilina.

Web Wall Street informoval o tom, že americká společnost, která se do čela formule 1 dostala před dvěma lety, se může pokusit prodat část svého podílu.

Podle Jermilina by byl takový krok přirozený. „Situace je zcela očekávaná. Současné vedení chtělo začít zlepšovat formuli 1, ale ukázalo se to být mnohem náročnější. Nemají zkušenosti ani schopnost dobře řídit procesy, jako to dělal Bernie Ecclestone a všechny nejistoty, které v takové situaci vznikají, jen vyvolávají spekulace,“ řekl.

„Všechna hlasitá prohlášení od Liberty Media pomalu ustupují a teď od nich neslyšíme téměř nic. Stále tu nejsou nová technická pravidla, Konkordská dohoda brzy skončí a jsou tu problémy s promotéry, kteří měli velkou cenu po desetiletí,“ usuzuje Jermilin.

Liberty Media do formule 1 již investovala značné množství financí, aby se pokusila zmodernizovat obchodní strukturu a vydělala na dosud nevyužitých oblastech.

„Je velmi těžké najít kupce, který je připraven utratit částku, kterou by Američané potřebovali po tom, co vše utratili. Potřebovali by to prodat za více peněz, než za kolik to nakoupili, ale není tu nikdo, kdo by na to byl připraven,“ hodnotí.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud