Prezident Ferrari znovu potvrdil Massu pro rok 2012

Prezident Ferrari znovu potvrdil Massu pro rok 2012

Felipe Massa bude závodit ve Ferrari po boku Fernanda Alonsa i v roce 2012. Opětovně to v neděli potvrdil prezident automobilky Luca di Montezemolo.

Felipe Massa od svého návratu po zranění v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska 2009 nenachází svou formu ze sezony o rok dříve. Navíc častěji zůstává ve stínu svého týmového kolegy Fernanda Alonsa. Na naládě Massovi nepřidávají ani časté kolize s Lewisem Hamiltonem.

Také proto se začalo hovořit o tom, že by Ferrari mohlo Massu nahradit jiným jezdcem rok před tím, než mu vyprší stávající smlouva, která zahrnuje i sezonu 2012.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo se již před několika měsíci vyjádřil, že pro Ferrari budou v roce 2012 závodit Massa i Alonso. Zdá se ale, že to nemělo žádný efekt na čím dál častější spekulace o Massově předčasném konci v Maranellu. Montezemolo se proto nechal v této záležitosti slyšet podruhé.

Při akci Ferrari na okruhu v Mugellu, World Finals, Montezemolo ironicky prohlásil:

"Je mi to líto [myšleno na adresu těch, kteří by si Massův odchod přáli - pozn. redakce], ale k žádně změně v jezdeckém složení nedojde," cituje šéfa Ferrari italský list La Repubblica.

Doporučujeme

Články odjinud