Prezident Ferrari: Start závodů ve dvě odpoledne je příliš brzy

Prezident Ferrari: Start závodů ve dvě odpoledne je příliš brzy

Nedělní velké ceny formule 1 by měly začínat později než v zavedené dvě hodiny odpoledne. Zejména v létě v tuto denní dobu "leží většina lidí na pláži".

Atraktivním časem je takzvaný prime time, tedy osmá hodina večerní. Přibližně v tuto dobu se jezdí z evropského pohledu závody na americkém kontinentu, v Brazílii a USA. Bernie Ecclestone experimentoval s Velkou cenou Malajsie tak, aby závod startoval v 11:00. Tedy v době, kdy jsou díky obědu ještě lidi povětšinou doma. Čelil ale za to velké kritice.

Rozvahy o změně tradičního času ale pokračují. Nyní se přidal prezident Ferrari Luca di Montezemolo, který si neodpustil své tradiční porovnání s fotbalem.

"Podle mého názoru není dobře, když závody v červenci nebo srpnu začínají ve dvě hodiny odpoledne, když se většina lidí válí na pláži," cituje Montezemola německý list Sport Bild. "Fotbalové zápasy se nehrají před pátou hodinou odpolední."

Montezemolo částečně zapomněl na skutečnost, že během srpna se prakticky nezávodí. Po dohodě mezi týmy se povinně zavírají továrny. Letos se pojede Velká cena Maďarska 31. července a dalším závodem bude až Velká cena Belgie 28. srpna 2011.

Doporučujeme

Články odjinud