Prezident Ferrari odmítl výzvu italského ministra k odstoupení

Prezident Ferrari odmítl výzvu italského ministra k odstoupení

Italský ministr bez portfeje Roberto Calderoli obvinil prezidenta Ferrari Lucu di Montezemola z prohry v boji o titul mistra světa a vyzval ho k odstoupení. Pochopitelně se setkal s odmítnutím.

"Navzdory schopnostem výborného Alonsa dokázalo Ferrari ztratit již vyhraný šampionát," řekl Calderoli. "Zahanbila nás pomatená strategie a vinen je Montezemolo. Měl by okamžitě opustit Maranello, aby Ferrari nezpůsobil žádné další škody."

Montezemolo odpověděl italskému ministru prostřednictvím zprávy, která na stránkách Ferrari nese nadpis "Forza Ferrari!" A při tom se neváhal kriticky podívat na celou Itálii, což rozhodně nebývá zvykem. "Mrzí nás, že jsou venku politici připravení naskočit na vítězný vlak a pak hned volat po gilotině, když se přestane dařit," uvedl. "A nerozumíme nikomu, kdo si libuje v poraženeckých náladách a razí heslo: ´Všechno je špatně, musíme začít znovu od začátku.´ Jsou to typicky italské neduhy, kterých se musíme zbavit."

Maranellští připomněli, že v polovině sezóny byli odepisováni, a přesto se dokázali vrátit na vrchol a bojovat o titul až do posledního závodu. Krátkého výčtu se také dočkaly všechny úspěchy od roku 1997.

"Chceme poděkovat všem fanouškům, kteří nás vždy vřele a vášnivě podporovali, někdy i kritizovali, ale vždy nám projevovali náklonnost. V tak těžký den, jako je tento - pro vás určitě také - musíme přesto být hrdí na to, čeho jsme letos dosáhli. Musíme být hrdí na to, že jsme součástí této společnosti, která je a zůstane hrdostí naší země. Nechť je dnešek začátkem nové sezóny, ke které přistoupíme, jestli je to vůbec možné, s ještě větší vůlí zvítězit," dodal tým.

Doporučujeme

Články odjinud