Prezident Ferrari bude s Ecclestonem řešit neatraktivitu nové F1

Prezident Ferrari bude s Ecclestonem řešit neatraktivitu nové F1

Luca di Montezemolo se coby hlava Ferrari sejde s šéfem formule 1 Berniem Ecclestonem, aby společně řešili dopady nových pravidel, která nenaplnila očekávání.

Vedení formule 1 a FIA doufaly, že velká změna pravidel vnese do závodů velké napětí. Ale první dvě Grand Prix v tomto ohledu zaostala za očekáváními, dění na okruzích nebylo mimořádně atraktivní a o vítězství se nebojovalo.

Koncepci současných vozů už změnit nejde, ale jsou jisté parametry, které podívanou ovlivnit můžou, tím hlavním je omezení spotřeby paliva. A právě o věcech, které je možné udělat pro atraktivnější formuli 1, chce podle Autosportu jednat prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Schůzka proběhne během víkendu bahrajnské Grand Prix a zúčastnit se jí má vedle Ecclestona i prezident FIA Jean Todt. Montezemolo považuje současnou formuli 1 za „jízdu na spotřebu“ a chtěl by ji změnit. Uvolňovat spotřebu paliva a velmi pravděpodobně nebude chtít Todt.

Ferrari mělo starosti o dopady nových pravidel už loni, jednal o nich šéf týmu Stefano Domenicali přímo s Ecclestonem. Takže se nedá říct, že by šlo jen o reakci na výsledky týmu.

Doporučujeme

Články odjinud