Přestupové spekulace: Konec Icemana, debut šampiona formule E a návrat Albona | Foto: Formula E

Foto: Formula E

Přestupové spekulace: Konec Icemana, debut šampiona formule E a návrat Albona

V nejbližších dnech by měly jezdecké sestavy pro příští rok dostat konkrétnější obrysy.

Obecně se předpokládá, že Valtteriho Bottase nahradí u Mercedesu George Russell. Toto Wolff už potvrdil, že tým rozhodl, ale zatím není připraven nic oznámit. S největší pravděpodobností se Mercedes snaží sehnat sedačku pro Valtteriho Bottase. Fin by měl zamířit do Alfy Romeo, kde nahradí Kimiho Räikkönena. 

Oznámení o rošádě by mělo přijít v Monze. Stále se sice jedná o spekulace, ale dnes už jsou v takové fázi, že by bylo velkým překvapením, pokud by tomu bylo jinak. 

Bottas dříve závodil za Williams, ale u Alfy Romeo se bude také cítit jako doma. Frédérica Vasseura zná už z působení v juniorských sériích. 

Mnohem zajímavější jsou další volné sedačky. Podle RacingNews365.com by druhé místo u Alfy Romeo měl obsadit čerstvý mistr světa formule E Nyck De Vries. Pokud by se to potvrdilo, tvořili by jezdeckou sestavu partnera Ferrari dva jezdci spojení s Mercedesem. Je to paradoxní, ale v Maranellu nemusí být smutní. Se svou současnou jezdeckou sestavou jsou spokojeni, změny se nečekají a stále budou mít ve F1 Micka Schumachera. 

Antonio Giovinazzi by tak měl podle aktuálních spekulací přijít o sedačku. Novou práci by však hledat nemusel. Ferrari s ním podle RacingNews365.com počítá pro projekt hypercaru ve WEC.

Dalším z kandidátů na sedačku u Alfy Romeo má být junior Ferrari Callum Ilott, i když jeho šance jsou prý nižší. 

Pokud George Russell odejde do Mercedesu, uvolní se jedna sedačka u Williamsu. Stáj z Grove má podle svých slov dlouhý seznam. Na jeho vrcholu by měl být nyní Alexander Albon. Christian Horner ve Spa potvrdil, že se mu tým snaží sehnat sedačku. 

Doporučujeme

Články odjinud