Szafnauer popírá přestup z Astonu do Alpine | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Szafnauer popírá přestup z Astonu do Alpine

Otmar Szafnauer by se podle spekulací měl přesunout z Astonu Martin do Alpine.

Aktualizace: Šéf Astonu spekulace o svém přestupu k Alpine popřel. 

„Zaměstnanci komunikace mého týmu správně vydali prohlášení mluvčího v tom smyslu, že fámy, které mě spojují s týmem Alpine F1, jsou pouze spekulativní domněnky, a že se proto nebudou dále vyjadřovat,“ uvedl Szafnauer.

„Nicméně vzhledem k tomu, že tyto fámy jsou nyní na některých webových stránkách senzační a vytvářejí spirálu dezinformací, rozhodl jsem se proaktivně potvrdit, že tyto fámy jsou čistě mediální spekulace a nezakládají se na skutečnosti.“

Spekulace o přestupu

S informací přišel britský Autosport, který se odvolává na dobře informované zdroje. Oba dotčené týmy to odmítly komentovat. Mluvčí Astonu Martin uvedl: „Jde o spekulativní domněnky. Nemůžeme to proto komentovat.“ Mluvčí Alpine dodal: „Jsou to fámy, které nebudeme komentovat.“

Nejsou k dispozici žádné zprávy o pozici, kterou by Szafnauer mohl zaujmout, je možné, že jeho příchod vyvolá širší změny ve struktuře Alpine.

Již nějakou dobu se objevují náznaky, že se závodní ředitel Alpine Davide Brivio vrátí po krátkém působení u týmu zpět do MotoGP.

Pokud Brivio skutečně odejde, znamená to, že Szafnauer by mohl plnit spíše roli ředitele týmu a výkonný ředitel Alpine Marcin Budkowski by převzal větší odpovědnost za závodní a technickou stránku.

Rossi nedávno naznačil, že Alpine potřebuje pro rok 2022 otřást, protože má pocit, že se její postup směrem k předním příčkám startovního pole zastavil. Situace v Poháru konstruktérů mu dává za pravdu. Vloni skončil tým na pátém místě. Letos je sice také pátý, ale bude muset o tuto pozici ještě zabojovat s AlphaTauri.

Doporučujeme

Články odjinud