Přestoupil Hülkenberg k Sauberu kvůli potenciálnímu angažmá u Ferrari?

Přestoupil Hülkenberg k Sauberu kvůli potenciálnímu angažmá u Ferrari?

Nico Hülkenberg letos dosahuje možná horších výsledků, než kdyby zůstal u Force Indie, ale Sauber zřejmě vidí jako přestupní stanici k Ferrari.

Hülkenbergův přestup se nesetkal se všeobecným pochopením. Sauber sice loni dokázal příležitostně bojovat o stupně vítězů, ale výkonnostně pořád patřil do středu pole s Force Indií.

Podle britského F1 Racingu však německý závodník zamířil do švýcarské stáje, protože při tom získal předběžnou dohodu o postupu do Ferrari v roce 2014, pokud Felipe Massa letos zklame.

"V tom přestupu jsou faktory, které teď nebudu rozebírat," komentoval Hülkenberg. "Ale Sauber je dobrý tým, s dobrým zázemím a dobrým vozem. Loni jsem závodil blízko Pérezovi a Kobajašimu, přičemž jsem viděl, jak dobrá jejich auta byla. Chtěl jsem jedno takové řídit, pokud by to bylo možné."

Zatím si ale ve srovnání s Force Indií spíš pohoršil. "Letos na tom nejsme tak, jak bychom chtěli," uznal. "Ale vím, že budeme mít nové díly, a myslím, že můžeme ještě hodně dokázat."

"C32 je velmi dobře vyvážené, je velmi dobré v rychlých zatáčkách, a až ho vylepšíme v pomalých pasážích, budeme konkurenceschopnější. Bylo by dobré se dostat na pódium, ale nejdůležitější pro mě je konstantní pokrok."

Ferrari případný Hülkenbergův příchod do Maranella pochopitelně komentovat nechce. "Nico je určitě dobrý jezdec," řekl šéf týmu Stefano Domenicali. "Je jeden z těch dobrých, ale my jsme soustředění na získání maxima od jezdců, které máme. Fernando a Felipe jsou oba velmi silní."

Pokud je Hülkenbergův přestup k Ferrari skutečně podmíněný odchodem Massy, tak německému závodníkovi současná Brazilcova forma radost asi nedělá.

Doporučujeme

Články odjinud