Překvapení: Testy budou letos i v Maďarsku

Překvapení: Testy budou letos i v Maďarsku

Na přelomu února a března nás čeká dvojice čtyřdenních testů na Katalánském okruhu. Jak to ale bude s testy v průběhu sezóny?

V uplynulých letech se testovalo po závodě ve Španělsku a v Silverstone. FIA nyní potvrdila harmonogram sezónní testů. První test proběhne v úterý a ve středu po Grand Prix Bahrajnu. Druhý test byl posunut a místo v Silverstone se uskuteční v Maďarsku (1. a 2. srpna).

Vstupné na testy bývá obvyklé velmi nízké a všude je samozřejmě méně lidí, což může být dobrá zpráva pro české fanoušky — pokud se chcete celý den dívat na monoposty F1 a nechcete platit drahé vstupné. 

Dva ze čtyř dnů musí týmy poskytnout mladým jezdcům. Do vozu musí posadit jezdce, kteří absolvovali méně než tři Grand Prix F1.

Kromě těchto dvou testů proběhne ještě jeden test po sezóně a to v Abú Dhabí. Cílem je testování pneumatik pro další sezónu.

Testovat může také Pirelli, které opět dostalo 25 dní. Jedná se o podobné testy, kterých se vloni zúčastnili Mercedes, Ferrari a Red Bull s upravenými vozy. Letos projevilo zájem už 8 týmů. 

Harmonogram letošních testů

  • Barcelona: 27. února až 2. března
  • Barcelona: 7. března až 10. března
  • Bahrajn: 18. a 19. dubna
  • Maďarsko: 1. a  2. srpna
  • Abú Dhabí: 28. a 29. listopadu

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud