Překvapení se nekonalo, na zavedené týmy Lotus s Virginem zatím nemají

Překvapení se nekonalo, na zavedené týmy Lotus s Virginem zatím nemají

Zatímco si u Hispanie balili zavazadla a myšlenkami už byli v Malajsii, Lotus s Virginem mohly soupeřit se zbytkem pole. Nejlépe dopadl Jarno Trulli, který dojel na patnáctém místě.

Lotus

Ačkoliv to na regulérní souboj s týmy středu pole nebylo, vzhledem k vývoji víkendu Lotus výsledek závodu pojímá pozitivně. "Dojet závod bylo fajn, také jsme ukázali, že vůz má i přes problémy, se kterými jsme se potýkali, slušnou rychlost. Nasbírali jsme mnoho dat, která by nám měla pomoci v posunu vpřed," řekl Jarno Trulli. Jeho kolega Kovalainen takové štěstí neměl a do cíle závodu se nepodíval. "Až do odstoupení jsem byl se svým výkonem spokojen. Dobře jsem odstartoval a pak se držel Alguersuariho a Péreze. V závodě jsem bohužel musel odstoupit kvůli unikající vodě," řekl Fin. Příští závod bude pro Lotus obzvláště důležitý - oficiálně se totiž jedná o malajsijský tým.

Virgin

U týmu Marussia Virgin si včera mohli oddychnout, oba piloti se kvalifikovali do závodu. V tom lépe dopadl nováček Jérôme d´Ambrosio, který dojel se ztrátou čtyř kol šestnáctý. "Jsem vážně rád, že jsem dokončil svůj první závod ve formuli 1. Dobře jsem odstartoval a v autě jsem se cítil dobře, byť jsem v konečných fázích závodu asi mohl jet o něco rychleji. Nejdůležitější ale je, že jsem dojel a získal mnoho užitečných zkušenost," řekl spokojený Belgičan. Timo Glock se trápil a nakonec nebyl klasifikován. Přesto byl dobře naladěn. Zpomalila ho ovšem nepovedená zastávka v boxech a špatně utažené kolo, následkem čehož došlo k dalším poškozením a radikálnímu snížení rychlosti vozu.

HRT

Jezdci HRT se v kvalifikaci nevešli do 107% času nejrychlejšího jezdce a do závodu jim nebylo umožněno vstoupit.

Doporučujeme

Články odjinud