Předvánoční rozhovor s Josefem Králem

Předvánoční rozhovor s Josefem Králem

Ve středu se konal on-line rozhovor se závodníkem Josefem Králem ve spolupráci F1sports a portálu tn.cz. Přinášíme jeho nejzajímavější pasáže.

Kompletní rozhovor si můžete přečíst přímo na stránkách tn.cz zde.

Otázka: Máš nějakou hranici, do kdy bys chtěl být v F1?
Josef Král: Když sem tam dostanu během své kariéry a odjedu alespoň jednu sezonu, budu šťastný jak blecha.

Ahoj Pepo, už víš, v jakém budeš jezdit týmu a koho budeš mít za týmového kolegu? Jaké cíle máš pro nadcházející sezónu 2011? Děkuji.
Tým pořád řešíme, nabídek je hodně. Hlavními favority jsou týmy, kde jsem testoval. Cíle pro další sezonu jsou rozhodně vysoké, byl bych rád, kdybych se dostával v TOP 5

Ahoj Pepo, v jaké sérii kromě GP2 a F1 by sis rád zajezdil? Láká tě neformulový motorsport?
V úvahu by připadalo DTM, což je ale auto na hranici mezi formulí a plechovým autem. Třeba rallye mě ale neláká, i když bych se rád svezl. Nedokázal bych se spolehnout na navigátora.

Zdar Pepo, si už v pořádku po té nehodě?
Jsem :-) Řekl bych, že výsledky testů v Abú Zabí a i samotný test v F1 dokázal, že nemám žádný problém ať už fyzický nebo psychický.

Ahoj jaký to bylo vyzkoušet formuli 1 a budeš pokračovat v GP2?
V GP2 zatím pokračovat budu, je to naše priorita a formule? Bylo to nepopsatelné. Všechno v F1 je ne o krok napřed, ale o několik kroků.

Dobrý večer, přeji šťastné, veselé Vánoce a všechno nej v roce 2011. Kdy bude rozhodnuto o týmu, ve kterém budete jezdit? Děkuji.
Díky za přání. I Vám šťastné a veselé. Jasno by mělo být do poloviny ledna.

Jak to děláte, když jedete závod a asi tak v půlce se Vám začne hrozně chtít na záchod? Nad tímhle jsem už dlouho přemýšlel a nikdy jsem tomu nmohl přijít na kloub.
Hodně lidí má asi podobnou otázku :-) V závodním autě není čas na to, aby se člověk přestal koncentrovat na jízdu na 100%. Proto je pocit jít na záchod potlačen tím soustředěním.

Pepíku, myslíte, že byste dokázal sehnat dostatek finančních prostředků pro závodění v F1? V dnešní době to vypadá, že to bez peněz nejde, ať už máte jakékoliv výsledky…  Děkuji za odpověď a přeji krásné Vánoce a mnoho úspěchů v závodnické kariéře.
Se vstupem do F1 se pojí zvýšený zájem médií a sponzorů. Ale samozřejmě se může stát, že na základě skvělých výsledků (v které doufám) se mi podaří do F1 dostat bez nějaké enormní sumy, jako se to podařilo třeba Kubicovi.

Doporučujeme

Články odjinud