Předsezónní vývoj Mercedes letos nesoustředí do jednoho balíku úprav

Předsezónní vývoj Mercedes letos nesoustředí do jednoho balíku úprav

Tým Mercedes má v plánu postupovat při vývoji nového monopostu jinak než letos v zimě. Úpravy chce nasazovat postupně.

Před sezónou Mercedes testoval většinu času s vozem v základní konfiguraci a veškeré vývojové úsilí soustředil do jednoho balíku vylepšení, který nasadil poprvé v posledních testech. Letos už to neudělá.

"Abych byl upřímný, tak ne," cituje šéfa týmu Rosse Brawna Autosport. "Je to jedna z věcí, které jsme se naučili. Zní to jako dobrý nápad, ale některé naše počáteční problémy s vozem... Chvíli jsme si nebyli jistí, jestli ten balík auto zlepší nebo zhorší, takže jsme si chvíli nebyli jistí, co bychom měli dělat."

"Takže jsme museli čekat na ten nový balík. Byl velký, přinesl hodně nových dílů karoserie atd. Nicméně s vozem jsme museli vyjet co nejdřív kvůli Pirelli. Tenhle přístup, hlavně když jsou před sezónou jen tři testy, v roce 2012 asi nezvolíme."

Mercedes musel kvůli problémům s vozem na začátku sezóny podstoupit menší reorganizaci, což ho stálo čas, který příští rok ztratit nechce. V druhé polovině roku se mu dařilo lépe.

"Jakmile jsme situaci stabilizovali, ztráceli jsme na přední vozy sekundu, a tak to zůstalo celou druhou polovinu sezóny, což si vyžádalo celkem velké úsilí, protože oni nasazovali nové věci na svá auta ve většině závodů," dodal Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud