Předpověď počasí na závod

Předpověď počasí na závod

O titulu mistra světa je už dávno rozhodnuto, boj o titul vicemistra však míří do finále. Kartami by během závodu mohlo ještě pořádně zamíchat počasí na Interlagosu.

Celá letošní sezona formule 1 se nezadržitelně blíží do finále a všichni s napětím očekáváme, kdože to získá titul vicemistra. V boji o něj se dnes v podvečer utkají hned tři jezdci ze tří různých týmů. Největší šanci má samozřejmě Brit Jenson Button z McLarenu, o deset bodů za ním se drží Španěl Fernando Alonso z Ferrari a matematickou šanci má i Australan Mark Webber z Red Bullu.

Ve včerejší kvalifikaci se nejvíce dařilo právě Webberovi, jenž spolu s týmovým kolegou Vettelem odstartuje z první řady. Button ani Alonso však nejsou bez šance, neboť do závodu téměř jistě zasáhne ruka přírody v podobě deště.

Start závodu se uskuteční ve čtrnáct hodin místního času, kdy podle meteorologů bude pršet na 100%. Ve znamení deště by se pak měl nést i zbytek závodu. Teplota vzduchu pak má během celého závodu vydržet na příjemných 22°C.

Nějaké kvalifikační umístění proto nemusí ve výsledku dnešního závodu znamenat vůbec nic. Stačí jedno špatné rozhodnutí ohledně přezutí v přechodných podmínkách nebo jedna drobná jezdecká chyba na kluzké trati a závod může zcela změnit svůj směr. Velkolepé finále si proto rozhodně nemůžete nechat ujít. Startuje se v pět hodin odpoledne našeho času.

Doporučujeme

Články odjinud