Předjíždí se mi snadno, protože soupeře nevidím, vtipkuje Kobajaši

Předjíždí se mi snadno, protože soupeře nevidím, vtipkuje Kobajaši

Kamuj Kobajaši patří k nejodvážnějším jezdcům v osobních soubojích, ale říká, že žádné tajemství pro předjíždění nemá. V rozhovoru se ohlédl za celou sezónou.

Jak byste shrnul svoji sezónu?
Kamuj Kobajaši: "Měli jsme hodně vzestupů a pádů, ale celkově to byla dobrá sezóna. Na začátku jsme se hodně trápili. Byly to špatné časy. Bylo to těžké a bylo velmi obtížné se z té situace v průběhu sezóny dostat, protože se v současnosti netestuje. Přesto jsme ke konci sezóny byli mnohem silnější. Tým odvedl skvělou práci, aby tuto situaci překonal, a chci mu za jeho práci poděkovat."

V které oblasti jste se zlepšil nejvíce?
KK: "Ve všech. Tak to musí být, zvlášť když jste nováček."

Který okamžik roku 2010 byl pro vás nejlepší?
KK: "Myslím, že jsem odjel zajímavý závod v Japonsku. Byla to příjemná chvíle pro mě a japonské fanoušky."

Nejhorší zážitek?
KK: "Když jsem boural v prvním kole kanadské Grand Prix."

Jaké je vaše tajemství pro předjíždění?
KK: "Protože jsem Japonec, mám malé oči, takže ostatní jezdce nevidím."

... a vážně?
KK: "Když se domnívám, že dokážu předjet, prostě to udělám. Žádné tajemství v tom není."

Čeho byste chtěl dosáhnout v roce 2011?
KK: "Mým osobním cílem je neudělat žádnou chybu. Co se týče týmu, doufám, že budeme mít dobré auto a budeme schopni pravidelně bojovat o body, abychom získali lepší místo v šampionátu."

Co budete dělat během zimní přestávky?
KK: "Mám určité povinnosti v Japonsku a pak se vrátím do Abú Zabí na otevírací ceremoniál Ferrari World. Také strávím dva týdny dovolené na Bali a samozřejmě budu cvičit. Co se týče tréninku fyzické kondice, v dnešní době pomáhá, že máme během sezóny víc času na cvičení, protože je důležité to dělat konzistentně."

Kdyby se vám mohlo splnit jedno přání, jaké by bylo?
KK: "Na to je odpověď snadná. V japonských Manga (komiksech) bývá něco jako ´dveře kamkoliv chcete jít´. Rozhodnete, kam se chcete dostat, projdete těmito speciálními dveřmi a jste tam. To by byla skvělá věc. Mohl bych mít krásný dům kdekoliv na světě, třeba na hezkém ostrově, a spát v něm každou noc!"

Doporučujeme

Články odjinud