Předjíždění bude zítra kritické, myslí si Vettel

Předjíždění bude zítra kritické, myslí si Vettel

Dnešním vítězstvím Sebastiana Vettela v kvalifikaci na Velkou cenu Indie získal Red Bull šestnáctou pole position v sezoně. Díky penalizaci Lewise Hamiltona odstartují oba jezdci Red Bullu z první řady. AKTUALIZOVÁNO

Letošní mistr světa Sebastian Vettel opět vyhrál kvalifikaci a získal tak třináctou pole position v této sezoně. Mark Webber se sice kvalifikoval třetí, ale díky penalizaci Lewise Hamiltona za ignorování žlutých vlajek v pátečním tréninku odstartuje spolu se svým týmovým kolegou z první řady.

Sebastian Vettel byl sice nadmíru potěšen ze zisku další pole position, netajil se však svými obavami ze zítřejšího závodu, jenž by podle něj mohl být ovlivněn velkým množstvím prachu na trati. "Chceme všichni závodit. Jak lidi na začátku startovního pole, tak i lidi, kteří jsou o kolo zpět," říká německý pilot. "Všichni chceme zůstat v ideální stopě a jet tak celý závod. Mohlo by to tedy být komplikované, protože mimo ideální stopu je trať dost zaprášená a záleží i na tom, kde jste donuceni vyjet z ideální stopy, projet kolem jezdce o kolo zpět nebo někoho předjet."

Vettel se domnívá, že zítra budou mít jezdci problémy nejen při předjíždění, ale i několik dalších zatáček po předjetí pomalejšího vozu: "Mohlo by to být kritické i v několika dalších zatáčkách, nejen v té jedné. Bude těžké dostat pneumatiky zpátky na úroveň přilnavosti, na jaké byly předtím."

Na otázku, zda by Vettel nechal svého týmového kolegu vyhrát závod, Němec odpověděl: "Uvidíme. Je to dlouhý závod, Lewis startuje pátý, navíc jsou za námi Jenson a Fernando. Určitě na nás budou vyvíjet tlak. Můj a Markův cíl je vyhrát závod, ideálně pak doublem, takže to zítra určitě bude zajímavý závod."

Mark Webber se zcela distancuje od jakéhokoli přenechávání pozic.  "Nic nebude jinak. Tým poskytl hodně rozhovorů, já ale ne. Nechci, aby mi Sebastian nechával žádné pozice ve zbytku roku," říká jasně Australan, který momentálně ztrácí na druhé místo v šampionátu třináct bodů.

 

Doporučujeme

Články odjinud